User Name
Password

Go Back   Planetarion Forums > Non Planetarion Discussions > Programming and Discussion > Hardware and Tech Support

Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 25 Jun 2006, 11:28   #1
Androme
☆ ♥ 
 
Androme's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3,489
Androme can only hope to improve
Execute Multiple Programs

I've searching on Google but obviously the terms I'm using aren't returning anything that make sense.

I want to be able to, at the click of a button or something, to have several programs load up instead of me clicking on them each individually.

Thanks.
__________________
R3: LegioN (came #32) || R4: BlueTuba
R5: WolfPack Order || R6: Wolfpack
R7: Fury
----------retired-------
R52-R55: Apprime
R56-R57: FaceLess
R58-60: Apprime/Ultores
Androme is offline   Reply With Quote
Unread 25 Jun 2006, 12:31   #2
SYMM
Love's Sweet Exile
 
SYMM's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Living on a Stair (Now Sword-less)
Posts: 2,371
SYMM single handedly makes these forums a better placeSYMM single handedly makes these forums a better placeSYMM single handedly makes these forums a better placeSYMM single handedly makes these forums a better placeSYMM single handedly makes these forums a better placeSYMM single handedly makes these forums a better placeSYMM single handedly makes these forums a better placeSYMM single handedly makes these forums a better placeSYMM single handedly makes these forums a better placeSYMM single handedly makes these forums a better placeSYMM single handedly makes these forums a better place
Re: Execute Multiple Programs

http://forums.windowsforum.org/index...howtopic=18948
__________________
--SYMM--
Ba Ba Ti Ki Di Do
SYMM is offline   Reply With Quote
Unread 25 Jun 2006, 12:46   #3
Androme
☆ ♥ 
 
Androme's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3,489
Androme can only hope to improve
Re: Execute Multiple Programs

Cheers mate. But it doesn't work. The path points exactly to the program locations I've made sure they're closed but they don't open.

start C:\Program Files\WinBar\WinBar.exe
start C:\Program Files\Rainlendar\Rainlendar.exe
exit

Also, is there a way to close programs/processes from within a batch as well without linking to its PID? TASKKILL or KILL don't seem to exist according to CMD.
__________________
R3: LegioN (came #32) || R4: BlueTuba
R5: WolfPack Order || R6: Wolfpack
R7: Fury
----------retired-------
R52-R55: Apprime
R56-R57: FaceLess
R58-60: Apprime/Ultores

Last edited by Androme; 25 Jun 2006 at 12:54.
Androme is offline   Reply With Quote
Unread 25 Jun 2006, 13:32   #4
SYMM
Love's Sweet Exile
 
SYMM's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Living on a Stair (Now Sword-less)
Posts: 2,371
SYMM single handedly makes these forums a better placeSYMM single handedly makes these forums a better placeSYMM single handedly makes these forums a better placeSYMM single handedly makes these forums a better placeSYMM single handedly makes these forums a better placeSYMM single handedly makes these forums a better placeSYMM single handedly makes these forums a better placeSYMM single handedly makes these forums a better placeSYMM single handedly makes these forums a better placeSYMM single handedly makes these forums a better placeSYMM single handedly makes these forums a better place
Re: Execute Multiple Programs

try without the 'start', but I don't have any experience of doing such things. I just searched for ".bat launch multiple programs" and that was one of the top results :|
__________________
--SYMM--
Ba Ba Ti Ki Di Do
SYMM is offline   Reply With Quote
Unread 25 Jun 2006, 15:27   #5
pablissimo
Henry Kelly
 
pablissimo's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 7,375
pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.
Re: Execute Multiple Programs

Put quote marks round the paths, I dont think it's going to enjoy the space in Program Files. You can kill a process with taskkill as shown here.
pablissimo is offline   Reply With Quote
Unread 25 Jun 2006, 16:07   #6
Androme
☆ ♥ 
 
Androme's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3,489
Androme can only hope to improve
Re: Execute Multiple Programs

My cmd prompt doesn't seem to recognise taskkill as I said.
__________________
R3: LegioN (came #32) || R4: BlueTuba
R5: WolfPack Order || R6: Wolfpack
R7: Fury
----------retired-------
R52-R55: Apprime
R56-R57: FaceLess
R58-60: Apprime/Ultores
Androme is offline   Reply With Quote
Unread 25 Jun 2006, 16:14   #7
pablissimo
Henry Kelly
 
pablissimo's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 7,375
pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.
Re: Execute Multiple Programs

Oh sorry. It's sat in windows\system32 on my box.

Erm, I could try mailing mine if you PM me an email addy

Edit: Or use pskill
pablissimo is offline   Reply With Quote
Unread 25 Jun 2006, 17:01   #8
Luckeh!!!!
-=Murderous Plush Toy=-
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 971
Luckeh!!!! will become famous soon enoughLuckeh!!!! will become famous soon enough
Re: Execute Multiple Programs

Quote:
Originally Posted by Androme2
Cheers mate. But it doesn't work. The path points exactly to the program locations I've made sure they're closed but they don't open.

start C:\Program Files\WinBar\WinBar.exe
start C:\Program Files\Rainlendar\Rainlendar.exe
exit

Also, is there a way to close programs/processes from within a batch as well without linking to its PID? TASKKILL or KILL don't seem to exist according to CMD.
try use the MSDOS folder names, eg program files becomes PROGRA~1
Rainlendar becomes RAINLE~1 etc...

file names too
Rainlendar.exe becomes RAINLE~1.EXE

http://www.microsoft.com/technet/arc....mspx?mfr=true
__________________
-Lucky #plush
__________________
Does anyone actually play this anymore?
Luckeh!!!! is offline   Reply With Quote
Unread 25 Jun 2006, 17:03   #9
pablissimo
Henry Kelly
 
pablissimo's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 7,375
pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.
Re: Execute Multiple Programs

Filenames do it too, but quote marks should really take care of it.

It's best to experiment with these things on the commandline anyway, just so you can see what errors come up when you try doing what you're doing (instead of a cmd window just popping then disappearing straight away after a ****up).

If you want to keep the window open after for debugging, throw a call to 'pause' in.

Edit:
I can't see to get start to work with quote marks actually, Luckeh's plan seems the best.

Last edited by pablissimo; 25 Jun 2006 at 18:02.
pablissimo is offline   Reply With Quote
Unread 25 Jun 2006, 17:48   #10
Dante Hicks
Clerk
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 13,941
Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.
Re: Execute Multiple Programs

Some programs might require you to change paths to their directory before running so you might want to do all the 'c:', , 'cd \' , 'cd "program files"', etc stuff first before running it.
Dante Hicks is offline   Reply With Quote
Unread 25 Jun 2006, 18:10   #11
Androme
☆ ♥ 
 
Androme's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3,489
Androme can only hope to improve
Re: Execute Multiple Programs

Thanks for all the help guys but still no luck. I've tried abbreviating paths longer than six chars to ~1 after the 6th char of each dir & filename, done the /D switch, tried a space.

Hmm :/


EDIT: Well this is odd. Doing "start c:\progra~1\winbar\winbar.exe" WORKS if I manually open up command prompt and type that in without the quotes but if I do that in a batch file, it doesn't work. Eh?
__________________
R3: LegioN (came #32) || R4: BlueTuba
R5: WolfPack Order || R6: Wolfpack
R7: Fury
----------retired-------
R52-R55: Apprime
R56-R57: FaceLess
R58-60: Apprime/Ultores
Androme is offline   Reply With Quote
Unread 25 Jun 2006, 18:43   #12
Phil^
Insomniac
 
Phil^'s Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 3,584
Phil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus wouldPhil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus wouldPhil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus wouldPhil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus wouldPhil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus wouldPhil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus wouldPhil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus wouldPhil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus wouldPhil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus wouldPhil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus wouldPhil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus would
Re: Execute Multiple Programs

Code:
@echo off
cd c:\program files\mozilla firefox\
firefox.exe
cd c:\program files\putty
putty.exe
cd c:\program files\openoffice.org 2.0\program\
swriter.exe
echo "Executed all programs"
pause
adapt paths and executables etc to your liking, save as a .bat file and execute.
__________________
Phil^
Phil^ is offline   Reply With Quote
Unread 25 Jun 2006, 22:51   #13
Androme
☆ ♥ 
 
Androme's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3,489
Androme can only hope to improve
Re: Execute Multiple Programs

Cheers Phil but that doesn't seem to want to work either

@echo off
cd C:\Program Files\WinBar\
WinBar.exe
echo "Executed all programs"
pause
__________________
R3: LegioN (came #32) || R4: BlueTuba
R5: WolfPack Order || R6: Wolfpack
R7: Fury
----------retired-------
R52-R55: Apprime
R56-R57: FaceLess
R58-60: Apprime/Ultores
Androme is offline   Reply With Quote
Unread 25 Jun 2006, 22:53   #14
Phil^
Insomniac
 
Phil^'s Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 3,584
Phil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus wouldPhil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus wouldPhil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus wouldPhil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus wouldPhil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus wouldPhil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus wouldPhil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus wouldPhil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus wouldPhil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus wouldPhil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus wouldPhil^ spreads love and joy to the forum in the same way Jesus would
Re: Execute Multiple Programs

what error comes up when you do it. Does winbar require any special parameters when you run its executable?
the pause statement should let you see any error messages returned by the batch file before the window closes
__________________
Phil^
Phil^ is offline   Reply With Quote
Unread 25 Jun 2006, 23:07   #15
Androme
☆ ♥ 
 
Androme's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3,489
Androme can only hope to improve
Re: Execute Multiple Programs

I double clicked the batch file and a command prompt opens for literally a split second then closes and nothing opens up.

Winbar doesn't - I know that because typing start c:\program files\winbar\winbar.exe works in cmd.
__________________
R3: LegioN (came #32) || R4: BlueTuba
R5: WolfPack Order || R6: Wolfpack
R7: Fury
----------retired-------
R52-R55: Apprime
R56-R57: FaceLess
R58-60: Apprime/Ultores
Androme is offline   Reply With Quote
Unread 25 Jun 2006, 23:13   #16
Dante Hicks
Clerk
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 13,941
Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.
Re: Execute Multiple Programs

Try running the batch file at the command prompt.
Dante Hicks is offline   Reply With Quote
Unread 25 Jun 2006, 23:16   #17
JammyJim
Godfather
 
JammyJim's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: England
Posts: 5,187
JammyJim has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.JammyJim has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.JammyJim has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.JammyJim has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.JammyJim has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.JammyJim has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.JammyJim has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.JammyJim has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.JammyJim has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.JammyJim has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.JammyJim has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.
Re: Execute Multiple Programs

10 cls
20 print "lollerskates ftw!1122"
30 shell "c:\progra~1\windows\sndrec32.exe"
40 print "SOUND RECORDER LOADED MR KIPLING.. ALL HANDS TO BATTLESTATIONS"
50 goto 40


(download qbasic or the such and use that if batch files dont work)
__________________
Forum Administrator
Mail : [email protected] // IRC : #forums
__________________
It's not personal, it's just business.
JammyJim is offline   Reply With Quote
Unread 25 Jun 2006, 23:25   #18
Androme
☆ ♥ 
 
Androme's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3,489
Androme can only hope to improve
Re: Execute Multiple Programs

LOL Cheers JJ - I happen to know basic but didn't know you could use the shell command.

Dante - that defeats the purpose of a "1-click" thing. Thanks though.
__________________
R3: LegioN (came #32) || R4: BlueTuba
R5: WolfPack Order || R6: Wolfpack
R7: Fury
----------retired-------
R52-R55: Apprime
R56-R57: FaceLess
R58-60: Apprime/Ultores
Androme is offline   Reply With Quote
Unread 25 Jun 2006, 23:41   #19
Dante Hicks
Clerk
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 13,941
Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.Dante Hicks has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.
Re: Execute Multiple Programs

Quote:
Originally Posted by Androme2
Dante - that defeats the purpose of a "1-click" thing. Thanks though.
Yeah I know that dude, I was suggesting as a method of seeing if you get an error msg (not as a permanent alternative).
Dante Hicks is offline   Reply With Quote
Unread 26 Jun 2006, 12:17   #20
pablissimo
Henry Kelly
 
pablissimo's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 7,375
pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.pablissimo has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.
Re: Execute Multiple Programs

If it works by executing the batch file from the command prompt, you coullllld try making a shortcut (clickable joy) whose program to execute is 'start myfile.bat' I guess. Once it works in the batch file of course.
pablissimo is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 00:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2002 - 2018