Planetarion Forums

Planetarion Forums (https://pirate.planetarion.com/index.php)
-   Planetarion Suggestions (https://pirate.planetarion.com/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Prelaunch LT info (https://pirate.planetarion.com/showthread.php?t=197845)

[DW]Entropy 20 May 2009 15:40

Prelaunch LT info
 
I suggest a bit of text next to the prelaunch drop down box which tells you what tick the attack will land. Most alliances work of Landing Ticks for attacks and i've seen attack bots with a command that tells you when to launch based on your research level and ship class.

But why not just have a bit of text that appears/updates when you select a prelaunch, for example after picking PT+11..

..Launches :tick 50, Lands : tick 57

I know its easy enough just adding up ticks and prelaunch ticks but even then you need to double check the LT is correct, this will help new players as well as old players who cba counting.

Mzyxptlk 20 May 2009 16:38

Re: Prelaunch LT info
 
This is one of the most used Munin commands:

<@mz> !launch fr 632
<@Munin> eta 9 landing pt 632 (currently 620) must launch at pt 623 (05-20 08:55), or with prelaunch tick 624 (currently +3)

gzambo 20 May 2009 17:03

Re: Prelaunch LT info
 
Or just set attack on no1 planet to check if pre-launch is right then recall and resend to your desired target , thats what i did before munin did it for me

Tommy 20 May 2009 17:43

Re: Prelaunch LT info
 
To be fair, given that it tells you when it'll land after you click, and the whole prelaunch setup overcomplicates things anyway, why not just include this info in the game? It's there for production, why not launch?

Patrikc 20 May 2009 20:12

Re: Prelaunch LT info
 
I still don't understand how people can have problems with this.

If your fleet is ETA8 (fi/co), current tick is 350, land tick is 360, then you need to select +2.
What's so hard about adding 2 numbers, then subtracting it from landtick?

Mzyxptlk 20 May 2009 20:22

Re: Prelaunch LT info
 
Because the information is contradicting. Yes, if you take into account the current tick, your ETA and the desired land tick, you can find out how many ticks you need to prelaunch. However, if you check the drop down box and your ETA, then you find there's a 1 tick discrepancy. As a result, I always do it wrong.

Tommy 20 May 2009 20:36

Re: Prelaunch LT info
 
As Mz said, the information in the dropbox is contradictory and frankly useless. If you add the launch tick in the dropbox and your ETA, it'll never match, because your fleet is ETA-1 at the point of launch. Since we've got such an irritatingly confusing setup, why not give the same sort of ETA confirmation before launch that we're given for production times, to make it harder for noobs who aren't aware of the discrepancy to mislaunch?

[DW]Entropy 20 May 2009 22:42

Re: Prelaunch LT info
 
Quote:

Originally Posted by gzambo (Post 3174637)
Or just set attack on no1 planet to check if pre-launch is right then recall and resend to your desired target , thats what i did before munin did it for me

That actually presents an always present glitch in the game. You don't need to recall your fleet. Just click the back button, change the coords/orders/prelaunch and re-hit "Issue Orders" and you're effectively issuing new orders to an already prelaunched fleet.

Mzyxptlk 21 May 2009 00:31

Re: Prelaunch LT info
 
I would be quite comfortable with calling that a feature, not a bug. It has 0 impact on the game and might just make the life of random newbs (me) easier.

[DW]Entropy 21 May 2009 09:29

Re: Prelaunch LT info
 
Quote:

Originally Posted by Mzyxptlk (Post 3174672)
I would be quite comfortable with calling that a feature, not a bug. It has 0 impact on the game and might just make the life of random newbs (me) easier.

Hell i use it all the time because I'm forever getting them wrong, so yeah, probably is a feature. Just telling gzambo there's an easier way :)

MrLobster 23 May 2009 20:24

Re: Prelaunch LT info
 
I for one would like a land tick attached to any ETA display.

Yes you could launch at no1 planet and check what tick it will land, but thats a long way of doing it, just adding the lines is better for all.

I even suggested this a while back

http://pirate.planetarion.com/showthread.php?t=197263

[DW]Entropy 24 May 2009 10:05

Re: Prelaunch LT info
 
Quote:

Originally Posted by MrLobster (Post 3175124)

ahh i should have checked if it had been mentioned before
mea culpa

MrLobster 24 May 2009 15:54

Re: Prelaunch LT info
 
Quote:

Originally Posted by [DW]Entropy (Post 3175155)
ahh i should have checked if it had been mentioned before
mea culpa

its either people are annoyed about necros on old posts, or people get annoyed when people post a fresh thread on an old idea.

Most of us cant win :P


All times are GMT +1. The time now is 00:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2002 - 2018